İçecek Servisi

PROGRAMIN AMAÇLARI

İçecek servisi kurs programını tamamlayan bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

2. Kişisel hijyenini sağlayarak iş öncesi hazırlıklarını yapması,

3. Masa üstü servis takımlarını servis kurallarına göre masaya yerleştirmesi,

4. Masa örtülerini servis kurallarına göre masalara sermesi,

5. Peçeteleri servis kurallarına göre pratik ve hızlı şekilde katlaması,

6. Kuver açma işlemlerini yapması,

7. Masa üstü servis takımlarını servis kurallarına uygun şekilde taşıması ve boşları toplaması,

8. İçecek bankosunu temizleyip ihtiyaca göre içecek malzemeleri temin etmesi,

9. Nezaket ve görgü kurallarına göre rezervasyon yapması ve konukları kabul etmesi,

10. Nezaket ve görgü kurallarına göre konuk uğurlaması,

11. Modern usullerde yiyecek servisi yapması,

12. İçecek makinelerini hazırlaması,

13. Soğuk içecekleri servis kurallarına uygun servis etmesi,

14. Sıcak içecekleri servis kurallarına uygun servis etmesi, amaçlanmaktadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. İlkokul mezunu olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak..

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri;

a. Alan öğretmeni olarak atananlar;

b. Emekli alan öğretmenleri,

c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,

4. Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümü ile ilgili ön lisans programlarından mezun olup aşçılık mesleğinde en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,

5. Mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olup alanında en az 3 yıllık meslek deneyimi olduğunu belgelendirenler.

BELGELENDİRME

Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir.

Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız.