Servis Görevlisi
PROGRAMIN AMAÇLARI
Servis Görevlisi (2. Seviye) kurs programı sonunda bireyin;
1. İş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayabilmesi ve bu şekilde istendik davranış değişikliği sağlayabilmesi,
2. Çevre koruma mevzuatına uygun çalışabilmesi,
3. Kalite yönetim sistemi dokümanlarına uygun çalışabilmesi,
4. İş organizasyonun gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri yapabilmesi,
5. Servis ön hazırlığı ile ilgili bilgi beceri ve yetkinlikleri tanımlayabilmesi ve yapabilmesi,
6. Servis sırasında yapılan bilgi beceri ve yetkinlikleri tanımlayabilmesi ve yapabilmesi,
7. Gün vardiya sonu iş ve işlemleri yürütme ile ilgili bilgi beceri ve yetkinlikleri tanımlayabilmesi ve yapabilmesi,
8. Periyodik işlemlerin yapılmasına yardımcı olmak ile ilgili bilgi beceri ve yetkinlikleri tanımlayabilmesi ve yapabilmesi,
9. Mesleki gelişim faaliyetlerine katılmak ile ilgili bilgi beceri ve yetkinlikleri tanımlayabilme ve yapabilmesi gibi bilgi beceri ve yetkinlikleri kazanması amaçlanmaktadır.
PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
1. Okuryazar olmak.
2. 13 yaşını tamamlamış olmak.
3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.
EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ
(Değ: 06.06.2018/11079097 Makam Onayı)
Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;
1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri;
a. Alan öğretmeni olarak atananlar;
b. Emekli alan öğretmenleri,
c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,
2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,
3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,
4. İkram hizmetleri/servis ile ilgili ön lisans programlarından mezun olup aşçılık mesleğinde en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,
5. Mesleki ve Teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı/Servis dalı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olup alanında en az 3 yıllık meslek deneyimi olduğunu belgelendirenler.
BELGELENDİRME
Kursu başarı ile tamamlayanlara, kurs bitirme belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir.
Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.