2014 Altın Dokunuşlar Sergisi
Şehrin Aynası KOMEK...
Binlerce yıllık geçmişi ve Selçuklu payitahtı olma özelliğiyle Konya, aynı zamanda Hazreti Mevlana başta olmak üzere çok kıymetli maneviyat erlerinin istirahatgâhıdır.
Şehircilik geçmişi eskimeyen başkent olarak her alanda örnek olan ve günümüzde de tüm dünyada yakından takip edilen şehrimizi geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe hazırlamak için hep birlikte çalışıyoruz. Konya, 21. yüzyılın en önemli şehirlerinden biri olarak, her alanda gelişti, güçlendi ve yeryüzünün en önemli şehirleri arasında kendine yer buldu.
Kökenlerinde şehircilik olan Konya, başta sanayi olmak üzere bir çok alanda gelenekli sanatların yaşatılması ve mesleki eğitimde de lider konumda bulunuyor. Bu konuda, Konya’nın geçmişten gelen gücünü geleneksel sanatlarda yaşatan KOMEK, bir değer olarak ortaya çıkıyor ve şehrimizin göz bebeği olma vasfını her geçen gün güçlendiriyor.
Sanat öğretmenin yanında meslek edindiren ve toplumun temeli olan aile yapısını güçlendirmek için örnek çalışmalar yapan KOMEK’te her yıl yaklaşık 60 bin kursiyer eğitim alıyor. 2004 yılından bu yana istifade eden 235 bin kursiyeri ile Konya’nın en büyük ailesi olan, halk üniversitesi misyonunu sürdüren KOMEK, Konya’da reşit ve mümeyyiz olan insanımızın büyük çoğunluğunu kurslarda ağırladı.
Üreten, KOMEK’e değer katan ve KOMEK ile değer kazanan kursiyerlerimiz ve değerli öğretmenlerimizin el emeği göz nuru ile hazırlanan sanat eserleri her yıl muhteşem yıl sonu sergileri ile hafızalarda yer ediyor. 2014 yılında “Altın Dokunuşlar” “Selçuklu’dan Günümüze” ismiyle gerçekleştirilen ve büyük emeklerle hazırlanan sergi, Konya’nın tarihi derinliğini günümüze taşıyan sanatsal bir köprü olmuştur.
Selçuklu başkenti Konya’mızın o dönemden günümüze ulaşan ve emin ellerde yaşatılan sanatını, Osmanlı ecdadımızın 600 yıllık izleri ile birleştiren ve günümüzle harmanlayan “Altın Dokunuşlar Selçuklu’dan Günümüze” sergisindeki kıymetli eserler, bu katalog ile ülkemiz sanat dünyasına arz ediliyor.
Ana teması Selçuklu ve Osmanlı motifleri olan sergide Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait kıyafetler, el sanatları, geleneksel sanatlar, yemiş odası, otağ çadırı ve Osmanlı sokağı gibi bölümlerde 2 bin 14 eser sergilendi. Böylece yaklaşık sekiz asırlık bir birikim günümüze yansıtıldı.
İnsanın değersizleştirildiği günümüzde, yaratılmışların en değerlisi olan insana değer veren yapısıyla model olan ve büyüyen KOMEK, meslek edinen, işyeri açan, sanat öğrenen, kurslar sayesinde hayata tutunan binlerce kursiyerin duasıyla şehrin güçlü bir markası olarak büyümeye devam edecektir.
2014 Altın Dokunuşlar Sergisi Kataloğu için tıklayınız.