Alabalık Yetiştiriciliği
PROGRAMIN AMAÇLARI
Alabalık Yetiştiriciliği Kursunu tamamlayan bireyin;
1. İş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayarak istendik davranış değişikliği sağlaması,
2. Alabalık yetiştiriciliği yapması,
3. Balıklarda hastalık yapıcı etkenleri tanıması, amaçlanmaktadır.
PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
1. İlkokul mezunu olmak.
2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
3. Sağlık durumu kurs programı uygulamalarını yapmaya elverişli olmak.
EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ
1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan;
2.Su Ürünleri ve Denizcilik Alan/ öğretmenleri görev almalıdır.
3. Gerektiğinde,
4. Su ürünleri mühendisliği bölümü mezunları,
5.Yurt içindeki yükseköğretim kurumlarından veya Yüksek Öğretim Kurulunca denkliği kabul edilen su ürünleri veya denizcilik alanında doktora veya yüksek lisans yapmış olanlar, görevlendirilir.
BELGELENDİRME
Kurs programını başarı ile tamamlayanlara, kurs bitirme belgesi, not döküm çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir. Kursu tamamlamadan ayrılanlar ile bütün modülleri başaramayanlara başardıkları modülleri gösteren not döküm çizelgesi verilir.