Jel Mum Yapımı

PROGRAMIN AMAÇLARI

Jel Mum Yapımı kurs programını bitiren bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel bilgiye sahip olması,

2. Açık koyu ile hacimlendirdiği nesnelerle yüzey düzenlemesi yapması,

3. Renkli yüzey düzenlemesi yapması,

4. Jel mum yapımına hazırlık yaparak, jel mum tekniği ile ürün oluşturmak ve ürünü kullanıma hazır hâle getirmesi,

5. Ürünlerin bakımı ve korumasını yapması, amaçlanmaktadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuryazar olmak,

2. 13 yaşını tamamlamış olmak,

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre El Sanatları Teknolojisi;

a).Alan öğretmeni olarak atananlar;

b).Emekli alan öğretmenleri,

c). Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. El Sanatları Teknolojisi alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile El Sanatları Teknolojisi alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,  

4. El Sanatları ile ilgili ön lisans programlarından mezun olup bu alanda en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,

5. Mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumlarının El Sanatları Teknolojisi alanı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlardan en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler.

BELGELENDİRME

Kurs programını başarı ile tamamlayanlara, kurs bitirme belgesi, not döküm çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir. Kursu tamamlamadan ayrılanlar ile bütün modülleri başaramayanlara başardıkları modülleri gösteren not döküm çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız.