Ev Yemekleri Hazırlama
PROGRAMIN AMAÇLARI
Ev yemekleri kursunu bitiren bireyin;
1. Kişisel bakımını yapması,
2. Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulaması,
3. Besinleri işleyerek saklama, çeşitli çorbalar pişirmesi,
4. Et yemekleri pişirmesi,
5. Yumurta ve yumurta ile hazırlanan yiyecekleri pişirmesi,
6. Kuru baklagil yemekleri pişirmesi,
7. Sebze yemekleri pişirmesi,
8. Tahıl yemekleri pişirmesi amaçlanmaktadır.
PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
Okuryazar olmak.
EĞİTİCİLERİN NİTELİĞİ
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan;
• Yiyecek İçecek Hizmetleri,
Aile ve Tüketici Bilimleri,
• Gıda Teknolojisi Öğretmenleri görev almalıdır.
BELGELENDİRME
Kursu başarı ile tamamlayanlara, kurs bitirme belgesi düzenlenir