Türk İslam Sanatları (TİSA) Mülakatları Tamamlandı
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde Türk-İslam sanatlarının yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla hizmet veren TİSA’da mülakat süreci 17 – 18 Aralık tarihleri arasında tamamlandı.
Geleneksel Türk İslam Sanatları alanında bir akademi olarak kurulan TİSA; bünyesindeki öğrencilerin sanat ve kültür faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, İslam kültürünü yüzyıllardır ayakta tutan unsurlarının en önemlilerinden biri olan sanat anlayışını sürdürmek ve bu alanda bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla eğitimlerine devam ediyor.
KOMEK’in akademik yönü olan TİSA, öğrencilere; Tezhip, Kalemişi, Resim, Musiki, Hüsn-i Hat alanında tam donanımlı öğretmenlerle eğitimini devam ettirmek, bu alanların yanı sıra, Osmanlıca, Farsça, Divan Edebiyatı ve Sanat Felsefesi gibi alanlarda da yetkinleşmelerine olanak sağlamaktadır. Eğitim olmadan sanatın anlaşılamayacağı düsturuyla yola çıkan TİSA’ da tüm branşlardaki eğitimler çekirdekten başlayıp detayları ile öğrencilere kazandırılmaya çalışılmaktadır. Branş hocalarının ilgi, alaka ve birikimleri bu sürece büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.
TİSA; Öğrencilere hocalarla sadece atölye çalışması değil bunun dışında üniversite de, tarihi ve mimari yapılarda yerinde uygulama çalışmalarını inceleme fırsatı vermek, dersleri sadece teknik yönleriyle değil sanat yönleriyle de işlemek ve öğrencilere farklı açılardan sanatsal bakabilmeyi sağlamak amacıyla 29 Kasım’da yeni dönem kayıtlarına başlamıştı.
TİSA’da adaylar, 17 – 18 Aralık’ta gerçekleştirilen mülakat sonucuna göre kesin kayıt hakkı kazanacak. TİSA’da 5 ana branş ve 4 alt branşta karma modelle eğitimler gerçekleştirilirken; ana branşlardan herhangi birini tercih eden bir öğrenci, alt branşların tamamını almakla sorumlu oluyor.
21 Aralık’ta derslere başlayacak olan kursiyerlerin mülakat sonuçları kendilerine arama yolu ile bildirilecek.
Ana branşlar; Musiki, Hüsn-i Hat, Tezhip, Resim, Kalem İşi. Alt branşlar ise Sanat Felsefesi, Osmanlı Türkçesi, Farsça ve Klasik Türk Edebiyatından oluşuyor.