KOMEK’in Sanat Yolculuğu Balkanlar’a Uzandı
Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması’na KOMEK eğitmenleri de katıldı. Program kapsamında açılan Ebru Sanatı Standı’nda geleneksel Türk ebru sanatı katılımcılara uygulamalı olarak tanıtıldı.
Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp, Balkanlar’daki kadın girişimcileri bir araya getiren önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın onur konuğu olduğu ve DEİK/DTİK tarafından düzenlenen Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması’na, KOMEK eğitmenleri de davetli olarak katıldı.
Buluşma kapsamında KOMEK tarafından kurulan Ebru Sanatı Standı, katılımcıların yoğun ilgisini gördü. KOMEK eğitmenleri, geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebru sanatının tekniklerini ve uygulama aşamalarını katılımcılara aktararak sanatın inceliklerini uygulamalı olarak tanıttı.
Etkinlikte kültürel mirasın yaşatılması ve farklı coğrafyalarda tanıtılmasına yönelik çalışmalar da ön plana çıktı. KOMEK eğitmenleri tarafından Üsküp’ten ilham alınarak hazırlanan özel ebru çalışması, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a takdim edildi.
KOMEK, geleneksel sanatların gelecek nesillere aktarılması ve uluslararası platformlarda tanıtılması amacıyla yürüttüğü çalışmalarla, Türk kültürünün zengin mirasını farklı coğrafyalarda görünür kılmaya devam ediyor.
Sanatın evrensel ve birleştirici gücünden hareketle çalışmalarını sürdüren KOMEK, geleneksel sanatlar aracılığıyla ülkeler ve toplumlar arasında kültürel bağların güçlendirilmesine katkı sunmayı hedefliyor.

.jpg)

Son Haberler
BAŞKAN ALTAY: “YENİ EĞİTİM DÖNEMİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
BAŞKAN ALTAY ALTINEKİN ŞEHİR KONAĞI’NIN AÇILIŞINI YAPTI
KOMEK VE ASEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLIYOR
KOMEK Kadın Kooperatifi Dış Ticaret Eğitim Programını Tamamladı
KOMEK, SEYYİD MAHMUD SAMİNİ HAZRETLERİ İÇİN PUŞİDE ÖRTÜSÜ HAZIRLADI
KONYA MODELİ BELEDİYECİLİKTE EMEK, ÜRETİM VE KADIN GÜCÜ BULUŞUYOR
BAŞKAN ALTAY, GENÇ KOMEK YAZ OKULU’NUN MUHTEŞEM KAPANIŞ PROGRAMINA KATILDI
BAŞKAN ALTAY, “EN ÖZEL KOMEK’Lİ” ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA EŞLİK ETTİ
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER YAZ OKULUNDA EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
GENÇ KOMEK YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİ “ŞEHRİN KALBİNDE YOLCULUK” YAPTI
BAŞKAN ALTAY: “GENÇ KOMEK VE BİLGEHANELERDE 30 BİN ÖĞRENCİMİZ YAZ AYLARINI BİZİMLE BİRLİKTE GEÇİRİYOR”
BAŞKAN ALTAY, GENÇ KOMEK AKIL ZEKÂ OYUNLARI’NIN FİNAL TURUNDA ÖĞRENCİLERİN HEYECANINI PAYLAŞTI
GENÇ KOMEK 2. EL OYUNCAK PAZARI PAYLAŞMANIN VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ OLDU
BAŞKAN ALTAY: “55 BİN GENÇ KOMEK VE YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİMİZİ OYUN KAMPINDA MİSAFİR EDİYORUZ”
KOMEK’İN İKİ MARKASI ZEYBE VE ZENOBYA, ÖZBEKİSTAN’DAKİ FUARDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ
BAŞKAN ALTAY: “ÇOCUKLARIMIZ, CIVIL CIVIL BİR YAZ GEÇİRİYOR”
GENÇ KOMEK YAZ OKULU'NDA EĞİTİM HEYECANI 20.500 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI
Purdue Üniversitesi Öğrencilerinden KOMEK’e Ziyaret
KONYALI KADINLAR, ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA KOMEK PAZARI'NDA BULUŞTU
