ÇOCUKLAR GENÇ KOMEK 2. EL OYUNCAK PAZARI İLE FARKINDALIK KAZANIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve toplumsal duyarlılıklarını artırmak amacıyla 2. El Oyuncak Pazarı etkinliği düzenlendi. Çocuklar, Melikşah Pazar Alanı’nda kurulan oyuncak pazarında hem eğlendi hem de yeni deneyimler elde etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında çocuklar için 2. El Oyuncak Pazarı düzenledi.
Çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve toplumsal duyarlılıklarını artırmak amacıyla Melikşah Pazar Alanı’nda düzenlenen 2. El Oyuncak Pazarı etkinliği başarıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Genç KOMEK öğrencileri kullanmadıkları ama temiz ve sağlam durumdaki oyuncaklarını satışa sunarak bilinçli tüketim, geri dönüşüm ve kaynakların yeniden değerlendirilmesi konularında farkındalık kazandı.
Kurulan 240 stantta, toplam 480 öğrenci ve aileleri yer aldı. Çocuklar, kendi oyuncaklarını sergileyip satarak hem paylaşmayı hem de yardımlaşmayı deneyimlediler; pazarlık yaparak müşteri ilişkileri kurmayı öğrendiler. Bu sayede, ticari hayata dair ilk pratik adımlarını atma imkânı buldular.
Etkinlik boyunca yalnızca ürün satışı değil, aynı zamanda eğitici ve eğlenceli aktiviteler de düzenlendi. Sürpriz oyunlar, etkileşimli atölyeler ve sahne etkinlikleriyle çocuklara unutulmaz bir gün yaşatıldı. Ailelerin de aktif olarak katılım sağladığı programda, hem çocuklar hem de ebeveynler çevreye duyarlı bireyler yetiştirmenin önemini bir kez daha idrak etti.
Genç KOMEK’in eğitimden sosyal sorumluluğa uzanan vizyonu doğrultusunda ikinci kez hayata geçirilen bu anlamlı organizasyonla, çocukların sosyal becerileri geliştirilirken; çevre bilinci, sorumluluk duygusu ve girişimcilik yetkinliklerinin temelleri de atılmış oldu. Gençler hem eğlendi, hem öğrendi, hem de büyümeye bir adım daha yaklaştı.
ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENDİ
Pazarı oyuncak almak ve etkinliklere katılmak için ziyaret eden çocuklarla anne babaları çok güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Pazarda satış yapan çocuklar ise satış yapmalarına ve yeni şeyler deneyimlemelerine olanak tanıyan bu etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.






Son Haberler
Yetişkin KOMEK 2026 Yaz Dönemi Kayıtları Başladı
Purdue Üniversitesi Öğrencilerinden KOMEK’e Ziyaret
KONYALI KADINLAR, ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA KOMEK PAZARI'NDA BULUŞTU
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER ZİRVESİ’NE KATILDI
KOMEK ve ASEM Bahar Dönemi Yönetici ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
KOMEK KURSİYERLERİ RAMAZAN AYI BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDU
KOMEK’te Öğrendiler, Mesleğe Dönüştürdüler: Butik Çikolatada Başarı Hikâyesi
KOMEK BAHAR DÖNEMİ EĞİTİMLERİ 84 MERKEZDE 61 BİN KURSİYERLE DEVAM EDİYOR
Konya’daki kanser hastaları hayata KOMEK ile tutunuyor
KOMEK Akademi ile Eğitmen Eğitimleri Devam Ediyor
KOMEK’TE YENİ DÖNEM KAYIT SÜRECİ BAŞLIYOR
BAŞKAN ALTAY 17. ALTIN DOKUNUŞLAR FESTİVALİ’NE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
KOMEK’TEN "KADIN KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI”
KOMEK’TEN DÜNYA’YA UZANAN KADIN GÜCÜ KADIN KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI
BAŞKAN ALTAY 17. ALTIN DOKUNUŞLAR SERGİSİNE TÜM SANATSEVERLERİ DAVET ETTİ
17. Altın Dokunuşlar Sergisi
GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAYAN GENÇ KOMEK ATÖLYE EĞİTİMLERİ BAŞLADI
KOMEK YENİ DÖNEME 93 BİN KURSİYERLE BAŞLADI
GENÇ KOMEK ATÖLYELERİNDE KAYIT HEYECANI BAŞLADI
.jpg)