Kadınlar Gününde Konya’nın Kırmızılı Kadınına KOMEK’TEN Anlamlı Hediye
Konya’nın kırmızılı kadını Sultan Özcan, hayat hikayesiyle belgesellere ve dizilere konu oldu. Ünü ülke sınırlarını aşan kırmızılı kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de unutulmadı.

KOMEK EKİBİ EVİNE GİTTİ
Konya Büyükşehir Belediye Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ekibi, Sultan Özcan’ı Selçuklu’daki evinde ziyaret etti. Anlamlı günde, Sultan Özcan’a anlamlı hediyeler verildi, kırmızılı kadının daha önce KOMEK Merkezinde beğendiği Zenobya marka kıyafetler ile bir de çanta hediye edildi.
KIRMIZILI KADIN: SULTAN ÖZCAN
Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Cumali köyünde doğan ve herkes tarafından kırmızılı kadın diye bilinen Sultan Özcan, 15 yaşındayken çocukluk aşkı olan öğretmeni ile evlendi. Özcan, bir süre sonra eşinin tayin olmasıyla önce Hakkari'ye, ardından da Giresun'a taşındı.
Mutlu giden evliliğinde bir süre sonra kıskançlık nedeniyle yaşanan sorunlarla şiddete maruz kalan Özcan, çocuk sahibi olamadığı için 1995 yılında terk edildi. Memleketi Aksaray'daki annesinin yanına dönen Sultan Özcan, bir süre psikolojik tedavi gördü.
ANNESİNİ KAYBEDİNCE KONYA’DAKİ AĞABEYİNİN YANINA GELDİ
Bir süre sonra annesini kaybedince Konya'daki ağabeyinin yanına taşınan Sultan Özcan, ağabeyinin evinin altında bodrumda 8 yıl yaşadı. Psikolojik sorunları devam eden Sultan Özcan, 2006 yılında duygu durumu bozukluğu teşhisiyle, yüzde 80 engelli raporu aldı. Kırmızı renge olan sevgisi Hakkari'deyken başlayan Özcan, o günden itibaren baştan aşağı kırmızı bir yaşam sürmeye başladı. Dudakları ve yanaklarını kırmızıya boyayan Özcan'ın evinde kullandığı eşyalar bile kırmızı. Ağabeyinin evinin yanına yaklaşık 5 yıl önce yaptırılan tek odalı evinde yaşamını sürdüren Sultan Özcan, kırmızı kıyafetlerini giyip kırmızı makyajını da yaparak yaz-kış sabah evden çıkıp, kent merkezine gidip dolaşıyor, vakit geçiriyor.
Kaynakça: https://haberdairesi.com/konya/kadinlar-gununde-konyanin-kirmizili-kadinina-anlamli-hediye-123867h


Son Haberler
GENÇ KOMEK YAZ OKULU'NDA 20 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK
Purdue Üniversitesi Öğrencilerinden KOMEK’e Ziyaret
KONYALI KADINLAR, ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA KOMEK PAZARI'NDA BULUŞTU
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER ZİRVESİ’NE KATILDI
KOMEK ve ASEM Bahar Dönemi Yönetici ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
KOMEK KURSİYERLERİ RAMAZAN AYI BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDU
KOMEK’te Öğrendiler, Mesleğe Dönüştürdüler: Butik Çikolatada Başarı Hikâyesi
Konya’daki kanser hastaları hayata KOMEK ile tutunuyor
KOMEK Akademi ile Eğitmen Eğitimleri Devam Ediyor
BAŞKAN ALTAY 17. ALTIN DOKUNUŞLAR FESTİVALİ’NE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
KOMEK’TEN "KADIN KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI”
KOMEK’TEN DÜNYA’YA UZANAN KADIN GÜCÜ KADIN KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI
BAŞKAN ALTAY 17. ALTIN DOKUNUŞLAR SERGİSİNE TÜM SANATSEVERLERİ DAVET ETTİ
KOMEK YENİ DÖNEME 93 BİN KURSİYERLE BAŞLADI
KOMEK, Konya GastroFest’te Yöresel Lezzetlerle Sahne Aldı
Çanakkale’de Arama Kurtarma Ekibinin Üniformalarını Konyalı Kadınlar Dikti
BAŞKAN ALTAY: “GENÇ KOMEK GÖNÜLLERE DOKUNAN BÜYÜK BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİDİR”
ÖZEL GENÇLER YAZ OKULUNU COŞKULU ŞEKİLDE TAMAMLADI
ÇOCUKLAR GENÇ KOMEK 2. EL OYUNCAK PAZARI İLE FARKINDALIK KAZANIYOR
.jpg)