Süt Hijyeni

PROGRAMIN AMAÇLARI

1.Süt Hijyeni kurs programını bitiren bireyin, üreticiden alınan çiğ sütü Türk Gıda Kodeksi ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği doğrultusunda işletmeye nakil ederek depolaması amaçlanmaktadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuma yazma bilmek

2. 18 yaşını tamamlamış olmak

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre:

a. Gıda Teknolojisi,

b. Kimya Teknolojisi,

c. Laboratuvar Hizmetleri,

d. Hayvan Sağlığı/ Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı,

e. Alan öğretmeni olarak atananlar,

f. Öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Diğer branşlarda öğretmen olarak atananlardan, Gıda Hijyeni konusuna yönelik eğitim aldığını belgelendirenler,  

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Laboratuvar Hizmetleri, alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,

4. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Laboratuvar Hizmetleri, alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri, öğretmen/eğitici olarak görev almalıdır.

BELGELENDİRME

Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir. Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız.