Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Ve Sanitasyon

PROGRAMIN AMAÇLARI

Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon kurs programını bitiren bireyin,

1. Sağım Hijyeni ve Sanitasyon için gerekli olan hazırlıkları yapması,

2. Sağım ünitelerinin bakımı, temizliği ve hijyenik durumunu devam ettirmesi, sağılan sütü uygun şekilde depolaması,

3. Kişisel hijyen ve temizlik kuralları konusunda bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuryazar olmak,

2. 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Kurs programına katılmasına engel oluşturacak sağlık sorunu bulunmamak.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre:

a. Gıda Teknolojisi Alanı öğretmenleri,

b. Diğer branşlarda öğretmen olarak atananlardan kurs programı alanında eğitim aldığını belgelendirenler,  

2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Gıda Teknolojisi Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları,

3. Gıda Teknolojisi alanında yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

4. Ziraat mühendisleri ile veteriner hekimlerden öğretmenlik formasyonu belgesine sahip olanlar,

5. Ziraat mühendisleri veya veteriner hekim olanlar öğretmen/eğitici olarak görev almalıdır.

BELGELENDİRME

Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir. Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız.