Açık Alan Satıcıları Eğitimi

PROGRAMIN AMAÇLARI

Açık alan satıcıları eğitimi kurs programını tamamlayan bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

2. İletişim süreci içinde iş ve sosyal hayatında iletişim araçlarını kullanarak iletişim kurması,

3. Hijyen kurallarına uygun kişisel bakım ve iş hazırlığı yapması,

4. Ulusal ve uluslararası mevzuata göre hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulaması, amaçlanmaktadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuryazar olmak.

2. 13 yaşını tamamlamış olmak.

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre; Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmeni olarak atananlar,

• öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile belirlenmiş olan Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.

3. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

4. Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümü ile ilgili ön lisans mezunu olup en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,

5. Mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlardan en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler.

BELGELENDİRME

Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir.

Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız.