Pastacı Yardımcısı

PROGRAMIN AMAÇLARI

Pastacı yardımcısı kurs programını tamamlayan bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

2. İş öncesi kişisel hazırlığını yapması,

3. İş için ön hazırlıkları yapması,

4. Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,

5. Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,

6. Mutfak ünitelerini amacına uygun kullanması,

7. Besin öğelerinin kaynaklarını seçerek yeterli ve dengeli şekilde menüde kullanması,

8. Besin gruplarını yeterli ve dengeli olarak menüde kullanması,

9. Çeşitli teknikler ile yumurta pişirmesi,

10. Kolay hamur işleri hazırlaması,

11. Bisküvi ve kurabiye hazırlaması,

12. Mayalı hamurlardan ürünler hazırlaması,

13. Ekmek ve ekmek çeşitleri hazırlaması,

14. Özleştirilerek yapılan basit ve yumurtalı hamurlardan çeşitli ürünler hazırlaması,

15. Çırpılarak yapılan hamurlardan ürünler hazırlaması,

16. Pişirilerek yapılan hamurlardan ürünler hazırlaması,

17. Yağlı hamur ile ürünler hazırlaması,

18. Soğuk-sıcak içecekler hazırlaması,

19. Tart ve kiş hamurlarından ürünler hazırlaması,

20. Çikolatadan tekniğine uygun şekilde çeşitli pasta dekorları hazırlaması,

21. Çeşitli süsleme teknikleri kullanarak kurabiye ve pastaları süslemesi,

22. İstenilen renk, pişkinlik, lezzet ve görünüşte amaca uygun yaş pastalar yapması,

23. Krokant ve meyve şekerlemeleri hazırlaması,

24. Yeni pasta reçetelerine göre pastalar hazırlaması,

25. Sütlü tatlılar, dondurma ve sorbeleri hazırlaması,

26. Meyve tatlıları hazırlaması,

27. Hamur tatlıları hazırlaması,

28. Tahıl tatlıları hazırlaması,

29. Kadayıf çeşitleri hazırlaması,

30. Baklava hazırlaması amaçlanmaktadır

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuryazar olmak.

2. 13 yaşını tamamlamış olmak.

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri;

a. Alan öğretmeni olarak atananlar;

b. Emekli alan öğretmenleri,

c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,

BELGELENDİRME

Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir.

Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız