Pasta Yapımı Ve Sunumu

PROGRAMIN AMAÇLARI

Pasta yapımı ve sunumu kurs programını tamamlayan bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

2. İş öncesi kişisel hazırlığını yapması,

3. İş için ön hazırlıkları yapması,

4. Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,

5. Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,

6. Besin öğelerinin kaynaklarını seçerek yeterli ve dengeli şekilde menüde kullanması,

7. Besin gruplarını yeterli ve dengeli olarak menüde kullanması,

8. Mayalı hamurlardan ürünler hazırlaması,

9. Özleştirilerek yapılan basit ve yumurtalı hamurlardan çeşitli ürünler hazırlaması,

10. Çırpılarak yapılan hamurlardan ürünler hazırlaması,

11. Pişirilerek yapılan hamurlardan ürünler hazırlaması,

12. Tart ve kiş hamurlarından ürünler hazırlaması,

13. Çikolatadan tekniğine uygun şekilde çeşitli pasta dekorları hazırlaması,

14. Çeşitli süsleme teknikleri kullanarak kurabiye ve pastaları süslemesi,

15. İstenilen renk, pişkinlik, lezzet ve görünüşte amaca uygun yaş pastalar yapması,

16. Krokant ve meyve şekerlemeleri hazırlaması,

17. Salon düzenlemesi yapması,

18. Masa üstü servis takımlarını servis kurallarına göre masaya yerleştirmesi,

19. Masa örtülerini servis kurallarına göre masalara sermesi,

20. Peçeteleri pratik ve hızlı şekilde katlaması,

21. Kuver açma işlemlerini yapması,

22. Masa üstü servis takımlarını servis kurallarına uygun şekilde taşıyarak boşlarını toplaması amaçlanmaktadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuryazar olmak.

2. 13 yaşını tamamlamış olmak.

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri;

a. Alan öğretmeni olarak atananlar;

b. Emekli alan öğretmenleri,

c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,

4. Yiyecek İçecek Hizmetleri ile ilgili ön lisans programlarından mezun olup alanında en az 1 yıllık meslek deneyimi olduğunu belgelendirenler,

5. Mesleki ve Teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık / Pasta ve Tatlı Yapımı dalı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlardan en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler.

BELGELENDİRME

Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir.

Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.

Branş Modül Bilgisi İçin Tıklayınız.