Anasayfa Kurumsal Kurs Merkezlerimiz Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler Balkanlar

 

ALAN        :YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

MESLEK   : PASTA YAPIMI VE SUNUMU

MESLEK ELEMANI TANIMI

Pasta yapımında mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak kendi başına pastayı yapıp sunan kişidir.

GİRİŞ KOŞULLARI

  1. Okuma yazma bilmek veya İlkokul mezunu olmak.
  2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında;

  1. Konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde,
  2. Pastanelerde,
  3. Kurum mutfaklarında,
  4. Kafeterya ve restoranlarda,
  5. Yemek fabrikalarında, vb. yerlerde çalışabilirler.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;

  1. Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.
  2. Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.
  3. Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.
  4. Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME

Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.

• Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.

• Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.

• Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.

• Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.

• Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

  1. Meslek programının toplam eğitim süresi 1040/640 saat olarak planlanmıştır.
  2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

 

MODÜLLER

SÜRE

Kişisel Bakım

40/8

İşe Hazırlık

40/8

Sanitasyon

40/24

Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı

40/16

Besin Öğeleri 1

40/16

Besin Öğeleri 2

40/16

Besin Grupları

40/16

Kıyılarak Yapılan Hamurlar

40/16

Mayalandırılarak Yapılan Hamurlar

40/32

Özleştirilerek Yapılan Hamurlar

40/32

Çırpılarak Yapılan Hamurlar

40/16

Pişirilerek Yapılan Hamurlar

40/16

Milföy Hamuru

40/24

Krema, Sos ve Şuruplar

40/32

Kuru Pastalar

40/32

Pötifurlar

40/32

Tart, Tartölet ve Paylar

40/32

Yaş Pastalar

40/32

Özel Gün Pastaları

40/32

Dekoratif Tekniklerle Pasta Süsleme

40/32

Süsleme Uygulamaları

40/32

Servise Ön Hazırlık

40/32

Masa Üstü Servis Takımları

40/32

Masa Örtüleri ve Peçeteler

40/16

Kuver Açma

40/32

Taşıma ve Boş Toplama

40/32

TOPLAM

1040/640

 

 

 


0
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.