Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler

 

ALAN            : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

MESLEK       : GAZİANTEP MUTFAĞI

MESLEK ELEMANI TANIMI Hijyen ve sanitasyon kurallarına ve tekniğine uygun olarak; Gaziantep mutfağında kullanılan hammaddeleri tanıyabilen, yemek yapımı için gerekli malzemeyi seçebilen, bunları muhafaza edebilen, Gaziantep Mutfağı yemeklerini yöresel lezzetini bozmadan hazır hale getiren meslek elemanıdır.

GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. 2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründe, Gaziantep mutfağı yemeklerini yapan tüm lokanta ve otellerde görev alabilirler

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

 Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak; 1. Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir. 2. Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir. 3. Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir. 4. Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME

Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. · Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir. · Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir. · Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir. · Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir. · Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir. · Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

  1. Meslek programının toplam eğitim süresi 600/264 saat olarak planlanmıştır. 2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

 

MODÜLLER

SÜRESİ

Kişisel Bakım

40/8

İşe Hazırlık

40/8

Hijyen ve Sanitasyon

40/16

Besin Öğeleri 1

40/16

Besin Öğeleri 2

40/16

Gaziantep Mutfağına Özgü Börekler

40/16

Gaziantep Mutfağına Özgü Çorbalar

40/24

Gaziantep Mutfağına Özgü Dolma ve Sarmalar

40/24

Gaziantep Mutfağına Özgü Kebaplar

40/24

Gaziantep Mutfağına Özgü Köfteler

40/24

Gaziantep Mutfağına Özgü Lahmacunlar

40/8

Gaziantep Mutfağına Özgü Sade ve Salçalı Tencere Yemekleri

40/32

Gaziantep Mutfağına Özgü Yoğurtlu Yemekler

40/24

Gaziantep Mutfağına Özgü Evde Yapılan Tatlılar

40/24

Gaziantep Mutfağına Özgü Cacıklar, Piyazlar ve Salatalar

40/8

TOPLAM

600/264

 

 

0
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.