Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler

 

ALAN         : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

MESLEK    : BUTİK ÇİKOLATA HAZIRLAMA

MESLEK ELEMANI TANIMI

Butik çikolata yapımında mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanan, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak çikolata yapıp süsleyebilen kişidir.

GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.

2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler; sertifikalarının kazandırdığı yeterlikler doğrultusunda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında hizmet veren işyerlerinde çalışabilirler.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;

1. Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.

2. Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.

3. Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.

4. Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME

Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

• Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.

Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.

• Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.

• Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.

• Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.

EĞİTİM SÜRESİ

1. Meslek programının toplam eğitim süresi 280/120 saat olarak planlanmıştır.

2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

 

MODÜLLER

SÜRE

Kişisel Bakım

40/8

İşe Hazırlık

40/8

Hijyen ve Sanitasyon

40/16

Çikolatanın Tanımı ve Çikolata Çeşitleri

40/16

Çikolata Yapımı

40/32+

Çikolata Muhafaza ve Ambalajlama

40/8

TOPLAM

280/120

 

 

 

0
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.