Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler

 

ALAN       : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

MESLEK  : AŞÇI YARDIMCISI

MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

MESLEK ELEMANI TANIMI

Aşçı Yardımcısı, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde aşçıya yardımcı olan mutfak elemanıdır.

GİRİŞ KOŞULLARI

  1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.
  2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında;

  1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
  2. Kurum mutfaklarında,
  3. Kafeterya, bar ve restoranlarda,
  4. Yemek fabrikalarında,
  5. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;

  1. Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.
  2. Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.
  3. Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.
  4. Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME

Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.

•Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.

•Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.

•Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.

•Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.

•Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

  1. Meslek programının toplam eğitim süresi 1360/896 saat olarak planlanmıştır.
  2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

 

MODÜLLER

SÜRE

Kişisel Bakım

40/8

İşe Hazırlık

40/8

Sanitasyon

40/24

Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP

40/24

Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı

40/16

Besin Öğeleri 1

40/16

Besin Öğeleri 1

40/16

Besin Grupları

40/16

Sebzeleri Pişirmeye Hazırlama

40/32

Sebze Garnitürleri

40/32

Fond ve Çorba Çeşitleri

40/32

Yumurta Pişirme

40/24

Basit Tatlılar

40/24

Uluslararası Özel Çorbalar

40/32

Soslar 1

40/16

Soslar 2

40/16

Soslar 3

40/16

Patates Garnitürleri

40/32

Etlerin Hazırlanması

40/32

Et Yemekleri 1

40/32

Et Yemekleri 2

40/32

Et Yemekleri 3

40/32

Balıklar

40/32

Su Ürünleri

40/32

Salata ve Salata Sosları

40/32

Pilavlar

40/32

Makarnalar

40/32

Kıyılarak Yapılan Hamurlar

40/32

Mayalandırılarak Yapılan Hamurlar

40/32

Özleştirilerek Yapılan Hamurlar

40/32

Çırpılarak Yapılan Hamurlar

40/32

Pişirilerek Yapılan Hamurlar

40/32

Milföy Hamuru

40/32

Krema, Sos, Şuruplar

40/32

TOPLAM

1360/896

 

 

0
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.