Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler

SERVİS ELEMANI YARDIMCISI

Meslek Alanı: Yiyecek İçecek Hizmetleri
Meslek - Branş: Servis Elemanı Yardımcısı (3. Seviye) 
Branş Türü: Modüllü Branş

MESLEK ELEMANI TANIMI
Servis Elemanı (Garson) Yardımcısı, Yiyecek ve İçecek hizmetlerinin verildiği yerlerde servis ön hazırlıkları, yiyecek ve içecek servisi, hesabın takdimi ve tahsili işlerinde garsona yardımcı olan meslek elemanıdır.

GİRİŞ KOŞULLARI

1- Okuma yazma bilmek veya İlkokul mezunu olmak.
2- Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında;

1- Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
2- Kurum mutfaklarında,
3- Kafeterya, pastane, bar ve restoranlarda,
4- Yemek fabrikalarında,
5- Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;

1- Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.
2- Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.
3- Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.
4- Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim  faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME
Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

1- Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.
2- Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
3- Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.
4- Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.
5- Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
6- Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler. 

EĞİTİM SÜRESİ

1- Meslek programının toplam eğitim süresi 1000/704 saat olarak planlanmıştır.
2- Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

MODÜLLER SÜRE
Kişisel Bakım 40/8
Sanitasyon 40/24
Servise Ön Hazırlık 40/32
Masa Üstü Servis Takımları 40/32
Masa Örtüleri ve Peçeteler 40/16
Kuver Açma 40/32
Taşıma ve Boş Toplama 40/32
Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı 40/16
Konuk Kabulü ve Uğurlanması 40/32
Klasik Usullerde Servis 40/32
Modern Usullerde Servis 40/32
Oda Servisi 40/32
Kahvaltı Servisi 40/32
Bar Yiyecekleri ve Servisi 40/32
Gazlı İçeceklerin Servisi 40/16
Meyve Suları ve Servisi 40/32
Diğer Soğuk İçecekler ve Servisi 40/16
Çay Hazırlama ve Servisi 40/32
Kahve Hazırlama ve Servisi 40/32
Çeşitli Sıcak İçeceklerin Servisi 40/32
Antrelerin Servisi 40/32
Çorbaların Servisi 40/32
Hamur İşlerinin Servisi 40/32
Sebze Yemeklerinin Servisi 40/32
Meyve ve Tatlıların Servisi 40/32
TOPLAM: 1000/704

 

1345
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.