Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler

SERVİS KOMİSİ

Meslek Alanı: Yiyecek İçecek Hizmetleri
Meslek - Branş: Servis Komisi
Branş Türü: Modüllü Branş
Branş Türü: 2.Seviye

MESLEK ELEMANI TANIMI
Servis Komisi, servis öncesi ve sonrası ofis, salon ve servis araçlarının temiz ve düzenli olmasını sağlayan, servis esnasında salon, bar, mutfak ve bulaşık hane arasında taşıma işlerini yapan yardımcı servis elemanıdır.

GİRİŞ KOŞULLARI

1- Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.
2- Programdaki yeterlikleri kazanabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında;

1- Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
2- Kurum mutfaklarında,
3- Kafeterya, bar ve restoranlarda,
4- Yemek fabrikalarında,
5- Ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;

1- Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.
2- Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.
3- Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.
4- Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME
Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

1- Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.
2- Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
3- Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.
4- Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.
5- Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
6- Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

1- Meslek programının toplam eğitim süresi 320/192  saat olarak planlanmıştır.
2- Eğitim süresinin okul ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

MODÜLLER SÜRE
Kişisel Bakım 40/8
Sanitasyon 40/24
Servise Ön Hazırlık 40/32
Masa Üstü Servis Takımları 40/32
Masa Örtüleri ve Peçeteler 40/16
Kuver Açma 40/32
Taşıma ve Boş Toplama 40/32
Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı 40/16
TOPLAM: 320/192

1345
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.