Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler

BAKLAVA YAPIMI

Meslek Alanı: Yiyecek İçecek Hizmetleri
Meslek - Branş: Baklava Yapımı
Branş Türü: Modüllü Branş
Branş Türü: Beceri Geliştirme

MESLEK ELEMANI TANIMI
Hijyen, sanitasyon kuralları ve tekniğine uygun olarak; Baklavalık hammaddeyi tanıyabilen, baklava ve çeşitleri yapımı için hamuru yoğurabilen ve açabilen, baklava ve çeşitlerini imal edebilen, şerbetini ve iç malzemeyi hazırlayabilen, bunları muhafaza edebilen ve servise hazır hale getiren kişidir.

GİRİŞ KOŞULLARI

1- En az ilkokul mezunu olmak.
2- Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı altında sertifika programından mezun olankursiyerler, sertifikalarının kazandırdığı yeterlikler doğrultusunda,

1- Tekniğine uygun baklava imalatı yapan tüm işletmelerde görev alabilirler.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;

1- Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.
2- Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.
3- Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.
4- Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.

BELGELENDİRME

1- Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2- Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.
3- Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
4- Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.
5- Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.
6- Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
7- Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

1- Meslek programının toplam eğitim süresi 920/640 saat olarak planlanmıştır.
2- Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

MODÜLLER SÜRE
Kişisel Bakım 40/8
İşe Hazırlık 40/16
Hijyen ve Sanitasyon 40/24
Baklava ve Çeşitlerinde Kullanılan Hammaddeler ve Kontrolleri 40/32
Baklava ve Çeşitlerinde Kullanılan Hammaddelerin Saklanması ve Üretime alınması 40/32++
Baklava ve Çeşitlerinin Hamur hazırlığı ve yoğrulması 40/32+++
Baklava ve Çeşitlerinin Hamurunun Açılması 40/24
Baklava ve çeşitlerinin kaymağı 40/32+
Baklava, Kuru Baklava, HavuçDilimi ve Özel Kare Baklava 40/32+
Şöbiyet 40/32+
Bülbül Yuvası 40/32+
Fıstıklı Dolama 40/32+
Fıstık Ezmesi 40/32+
Baklava ve Çeşitlerinin Muhafazası 40/16
TOPLAM 920/640

1345
KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.