Anasayfa Kurumsal Meram Karatay Selçuklu Sergi ve Satış Yerleri Branşlar İletişim Projeler
YÖRESEL YEMEK YARIŞMASINA KOMEK DAMGA VURDU..

Yöresel Yemek Yarışmasına KOMEK Damga Vurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği “Anadolu, Selçuklu ve Konya Mutfağı” adlı yöresel yemek yarışmasına KOMEK Yemek Kursu öğrencileri damga vurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile ortaklaşa düzenlediği “Anadolu, Selçuklu ve Konya Mutfağı” adlı yöresel yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Geleneksel Türk yemek kültürünü tanımak ve tanıtmak amacıyla Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışması 4 ayrı kategoride NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi\'nin bahçesinde yapıldı. Etkinliğe, Başbakan Ahmet Davutoğlu\'nun ablası Ayşe Çalık, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Taşkın, öğretim üyeleri, yarışmacılar ve öğrenciler katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz yemek yarışmamızın fast food çılgınlığına karşı Anadolu mutfağının zenginliklerini gençlere aktarmak ve bunu zenginleştirmek adına önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yarışma, çorbalar ve salatalar, ana yemek, hamur işleri, tatlılar ve unutulan Konya mutfağı olmak üzere 4 ayrı kategoriden oluştu. Jüri başkanlığını Dr. Nevin Halıcı yaparken, alanında söz sahibi jüri üyelerinin yanı sıra Konya yerel basınının ileri gelenleri de jüri üyesi olarak yarışmada yer aldı. Yarışmacıların özenle hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunulurken, davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin meydana geldiği yarışmada dereceye giren yarışmacılara 4 kategoride ödülleri takdim edildi. YARIŞMADA KOMEK RÜZGARI Yarışmada KOMEK Yemek Kursu öğrencileri aldıkları çok sayıda ödülle dikkat çekti. 4 ayrı kategoride KOMEK kursiyerleri Hatice Doğaner (Ekşili Et Kabağı), Halime Keser (Tutmaç) ve Tülay Mert (Tirit) birinci olurken; Funda Filiz (Düğün Pilavı), Hatice Sertdülger (Tarhun) ve Saliha Kaysı ikinci, Ümmühan Cirit (Kaburga Dolması) de üçüncü oldu. Yarışmada, KOMEK kursiyerleri Hacer Kocalar (Tarhun) ve Fatma Kiraz Baybağan (Tirit) da mansiyon aldı.

Tarih : 18 Nisan 2015 Saat : 18:30

KOMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi
Kuruluşudur.
Sıkça Sorulan Sorular
KOMEK Üye Platformu
Kurumsal
Kurs Merkezleri
Akademik Takvim
Konya Büyükşehir Belediyesi
KOMEK İletişim
Yayınlarımız
Dokümanlar
KOMEK Dergi
Logolarımız
Bu sitedeki tüm içerik ve görsel malzemenin telif hakları KOMEK'e aittir. izinsiz kullanılamaz.